Резонанс
20 березня 2017
СБУ встановила європолітиків, що без дозволу України поїхали в Крим
Інформація щодо громадян України у цій делегації на даний час не підтвердилась.
news-image

СБУ виявила, що чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії незаконно в'їхали на територію окупованого Росією Криму.  Про це у понеділок повідомила на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська, передає «Є!»

Служба безпеки України перевірила інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади "святкувати" третю річницю псевдреферендуму, - написала вона.
З’ясувалось, що на території АР Крим незаконно перебувають чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії. СБУ ухвалила рішення про заборону їм виїзду в Україну терміном на п’ять років. Інформація щодо громадян України у цій делегації на даний час не підтвердилась, - додала Гітлянська.

Як відомо, раніше росЗМІ повідомили, що до Криму прибула делегація із близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, Сербії, СНД і Латинської Америки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що "СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму".

Читайте також: Через шторм кримське узбережжя завалило трубами з Керченського мосту (фото, відео)