Події
20 березня 2017
Росія готує мешканцям ОРДЛО в'їзні пільги
Держдума має намір запропонувати уряду РФ спростити умови міграції жителів окупованих районів Донбасу до Росії.
news-image

Держдума має намір запропонувати уряду РФ спростити умови міграції жителів окупованих районів Донбасу до Росії.

Про це пише «Є!» з посиланням на Українську Правду.

Зокрема учасники парламентських слухань у Держдумі підготували проект рекомендацій російському уряду з проханням надати жителям ОРДЛО повну міграційну амністію, преференції при отриманні російського громадянства, при реєстрації за місцем проживання в РФ, а також при влаштуванні на роботу в Росії.
"З урахуванням гуманітарної катастрофи, в якій опинилися громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, провести для цієї категорії російських співвітчизників повну міграційну амністію і розробити додатковий перелік преференцій на території Росії", - йдеться в документі.

Крім того, учасники парламентських слухань пропонують "скасувати (для жителів ОРДЛО) патенти для роботи на території Росії, щоб працевлаштування проходило за спрощеною схемою через службу зайнятості населення".

Більше того, у зв'язку з "масовим характером переслідування російських співвітчизників на Україні з політичних мотивів", йдеться в проекті, уряду пропонується розробити комплекс заходів, щоб законодавчо спростити надання політичного притулку за кордоном.