Київ
20 березня 2017
Територію біля пам’ятника Олені Телізі обладнають відеоспостереженням - КМДА
Минулої суботи, 18 березня, стало відомо про акт вандалізму, скоєний відносно пам’ятника у Бабиному Яру.
news-image

Протягом місяця міська влада планує обладнати відеоспостереженням територію поблизу пам’ятника Олені Телізі в рамках проекту «Безпечна столиця». Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко 20 березня під час щотижневого прес-брифінгу, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Він нагадав, що минулої суботи, 18 березня, стало відомо про  акт вандалізму, скоєний відносно пам’ятника Олені Телізі у Бабиному Яру – невідомі облили монумент червоною фарбою.

Керівник апарату КМДА додав, що раніше аналогічні дії було здійснено із пам’ятником Князю Володимиру, який із 25 грудня 2016 року обладнаний системами відеоспостереження.

Зважаючи на системність таких дій, місто розцінює це як акти вандалізму, здійснені з політичних мотивів. Ми очікуємо належного розслідування вказаних випадків, оскільки подібні дії у столиці європейської держави, яка перебуває у стані війни, не можуть лишатися непокараними. Впевнений, що винні за вчинення акту вандалізму будуть знайдені та понесуть відповідальність, – зазначив Володимир Бондаренко.

Керівник апарату КМДА додав:

Від імені міста хочу висловити особливу подяку небайдужим киянам, які ще раз довели: Київ – це, насамперед, його мешканці, і вони готові відреагувати на подібні провокації.

Нагадаємо, пам’ятник Олені Телізі був відкритий 25 лютого цього року в Бабиному Яру.

Читайте також: «І кожен фініш – це, по суті, старт», - Кличко в ефірі читав вірші Ліни Костенко
Читайте також: Порошенко озвучив умови зняття блокади ОРДЛО
Читайте також: Затримання судді Кицюк: патрульні поліцейські покарані