Події
21 березня 2017
Російський танкер потопив риболовне судно в Іспанії
Біля берегів іспанської Барселони.
news-image

Біля берегів іспанської Барселони російський танкер-хімовоз "Мiдволга-2" спровокував затоплення іспанського риболовецького судна El Fairell, в результаті чого були поранені дві людини, ще двоє пропали без вісті.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на джерело.

НП сталася 20 березня в 1,5 морських милях (близько 2,5 кілометрів) від порту Барселони. Танкер прямував в Олександрію, вiн "наїхав" на риболовецьке судно El Fairell, в результаті чого воно затонуло. Двох рибалок з судна вдалося врятувати, вони отримали легкі поранення і переохолодження і були госпіталізовані.

Доля ще двох моряків з іспанського судна невідома, пошукова операція на море не дала результатів. Вони могли виявитися заблокованими в затопленому судні, яке знаходиться на глибині 150-170 метрів. Водолази на такій глибині працювати не можуть. Тому до місця аварії збираються доставити робота, здатного опускатися на глибину до тисячі метрів.

Відзначається, що після цього інциденту російське судно повернулося в порт, його екіпаж допитують, щоб зрозуміти, як сталося зіткнення.

Танкер "Мiдволга-2" був спущений на воду в серпні 2014 року, його вантажопідйомність 6290 тонн, довжина 140 метрів, ширина 16 метрів. Довжина потонувшего човна El Fairell становила 25 метрів, ширина 6 метрів. Коли сталося зіткнення, судно поверталося в порт Барселони.