Події
21 березня 2017
Агент Росії найняв 500 осіб для перевороту в Чорногорії
Колишній російський дипломат та агент ГРУ Росії Едуард Шишмаков вербував людей для здійснення перевороту в Чорногорії.
news-image

Про це заявив один з фігурантів справи щодо розслідування спроби перевороту в Чорногорії Олександр Сінделіч, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Він зазначив, що Шишмаков організував угрупування з 500 осіб, які повинні були здійснити переворот у державі у жовтні 2016 року. Операція повинна була пройти 16 жовтня, в день голосування під час парламентських виборів, коли ці люди мали б арештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Сінделіч каже, що саме російський агент вклав найбільше грошей в фінансування дій заколотників, хоча опозиційний "Демократичний фронт" Чорногорії також причетний до перевороту.

Понад те, за словами чоловіка, минулого року він кілька разів таємно зустрічався з Шишмаковим у Москві. Саме тоді Сінделіча проінструктували стосовно того, як здійснити переворот та де придбати зброю та обмундирування. Він додав, що з Шишмаковим познайомився ще у 2014 році.  

Тим часом адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що покази Сінделіча є "фантастичними і нелогічними".