Політика
21 березня 2017
Держава почала «турбуватись» лише тоді, коли на окупованих територіях віджали підприємства олігархів - нардеп
На думку Романа Семенухи, існують домовленості з окупантами.
news-image

Сьогодні говорять про грошові збитки через втрату підприємств на окупованих територіях. Проте більшість активів була "віджата" при окупації Криму та Донбасу у 2014-15 роках. Таку думку висловив у кулуарах Верховної Ради журналісту "Єдність" нардеп від " Самопомочі" Роман Семенуха.

Чому немає вимоги до Кремля повернути раніше віджаті підприємства?

Є факт, що різке падіння надходжень від підприємств, які зареєстровані на окупованих територіях відбулося у 2014-2015 рр. Падіння у 2016 навіть вже не таке суттєве.

Але держава почала "турбуватись", не тоді, коли віджали певні підприємства - малого, середнього, навіть, великого промислового бізнесу, а саме олігархічного. Ось в цьому фальш цих людей, які про це говорять, - вважає нардеп.


На думку Романа Семенухи, існують певні домовленості з окупантами.

Тобто, були підприємства, які не віджали, а були такі, які віджали.

Наприклад, Укртелеком відключили місяць чи два тому, а інші національні оператори фіксованого зв'язку втратили свої активи на окупованих територіях давно. Що це означає? По Укртелекому, який належить, незрозуміло кому - чи Януковичу, чи Ахметову, була домовленість, а по інших підприємствах таких домовленостей не було.

Виникає питання: наскільки є правдивою риторика Кремля, Захарченка та Плотницького, що нібито під час зустрічей у Мінську обговорювався секретний список стосовно підприємств, - сказав Роман Семенуха.


За словами нардепа, є безліч підприємств, за які держава "не переживає".

Наводить на думку, що був певний список. Хтось пішов домовлятися з окупантами, а у когось все забрали. Це фальшування і народ це відчуває, - підсумував нардеп.
Читайте також: Парубій начебто був на Майдані, а продовжує у парламенті традиції Януковича - Єгор Соболєв
Читайте також: Парасюк сам позбавить себе недоторканності - нардеп