Події
21 березня 2017
Невідомі познущались над найбільшим в Польщі кладовищем радянських солдатів
Посол РФ в Польщі направив ноту на адресу Міністерства культури і національної спадщини та МЗС країни
news-image

У Варшаві невідомі осквернили найбільше в країні кладовище-мавзолей радянських солдатів, загиблих на території країни в роки Другої світової війни, інформує «Є!».

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на посольство РФ в Польщі.

На сходах біля скульптурної групи і плитах, що розташовані по периметру центрального обеліска, невідомі намалювали більше 15 однакових зображень у вигляді фашистської свастики чорного кольору, відбитків стоп червоного кольору на тлі державного прапора Ізраїлю.

Посол РФ в Польщі направив ноту на адресу Міністерства культури і національної спадщини та МЗС країни. Російська сторона зажадала від Варшави усунути наслідки акту вандалізму і покарати винних.

Військове меморіальне кладовище на вулиці Жвірки і Віґури у Варшаві було закладено в 1950 році. Тут на площі 19,2 га поховані 22 тис. радянських солдатів, загиблих під час визволення Польщі від німецько-фашистських загарбників.

Нагадаємо, нещодавно у селі Підкамінь Львівської області невідомі осквернили на кладовищі могили поляків, жорстоко вбитих у часи Другої світової війни. Вони замалювали і залили червоною фарбою пам'ятні хрести і меморіальні таблички загиблих поляків. На центральному хресті зловмисники залишили напис "Смерть ляхам". 

Читайте також: Активісти відмили фрагмент Берлінської стіни, який розмалював Гончаренко (фото)
Читайте також: У Сирії загинув російський найманець, який раніше воював на Донбасі - ЗМІ