Шоу-біз та культура
22 березня 2017
Андрій Данилко закликав пустити Юлію Самойлову в Україну
На думку шоумена, політикам потрібно поставитися до цього випадку з точки зору людяності, бути добрішими.
news-image

Популярний український артист, співак і шоумен Андрій Данилко, який здобув популярність під сценічним псевдонімом Вєрка Сердючка, прокоментував ситуацію навколо учасниці від РФ Юлії Самойлової, якій можуть заборонити в'їзд в Україну.

Про це Данилко розповів журналістам "КП в Україні", інформує «Є!».

Відповідаючи на провокаційне запитання про те, як слід вчинити українській владі, артист відзначив, що він би не забороняв Самойлової в'їзд, так як вона не представляє ніякої небезпеки.

"Це питання потребує вкрай делікатного підходу. Саме в цьому випадку для наших держструктур варто прибрати емоції і зробити виняток для Юлії - конкурс-то міжнародний. Мені здається, політикам потрібно поставитися до цього випадку з точки зору людяності, бути поблажливіше і добрішим", - зазначив Данилко.

І додав: 

Ось серйозно - яку загрозу вона представляє для України? Так, брала участь на фестивалі для людей з обмеженими можливостями в Криму. Але Самойлова в цьому випадку - артист-виконавець, яку запросили виступити перед такими ж людьми, як вона сама. Я хотів би заступитися за цю учасницю - завжди був на боці слабких. І я зараз не про країну. У міжнародній практиці чимало випадків, коли персонам нон грата дозволяли в'їзд в ту чи іншу країну з метою культурного обміну і т.д. ".

Також Данилко підкреслив, що для людини з інвалідністю участь в Євробаченні - це величезна мрія.

"Якщо абстрагуватися від моменту співчуття і милосердя, поставте себе на місце Юлії - це єдина радість у житті людини, її особиста казка! Вона не їде в Україну з автоматом, вона їде з піснею. Побажаю їй тільки удачі!", - підсумував Андрій Данилко.

Відзначимо, що 20 березня, глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що співробітники відомства підготували документ про заборону на в'їзд Юлії Самойлової.

Читайте також:У Росії шоковані через заборону в'їзду Самойлової