Київ
22 березня 2017
Керівництво Київавтодору спіймали на розкраданні сотень мільйонів
Чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання і ремонт автошляхів столиці.
news-image

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Українську Правду.

"Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій", - йдеться в повідомленні.Оперативники задокументували, що керівники "Київавтодору" за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховували на фіктивні фірми та привласнювали."Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже 300 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Під час низки обшуків в офісах "Київавтодору", на підприємствах-підрядниках, фіктивних структурах та місцями проживання фігурантів справи, співробітники СБУ вилучили документацію, яка підтверджує здійснення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп’ютерну техніку, на якій виготовлялись фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні оборудок, та майже 4 мільйони необлікованих гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як відомо, раніше прес-служба "Київавтодору" повідомила, що зранку 22 березня Генпрокуратура та СБУ проводять слідчі дії у комунальній корпорації.   

раніше Держаудитслужба заявила, що у Київавтодорі "наварили" на ремонті доріг 11 мільйонів.

КК "Київавтодор" запевняв що ці звинувачення безпідставні.