Війна
22 березня 2017
Поїхати воювати за бойовиків на Донбас могли тільки ідіоти, - посол Іспанії
Іспанська влада кримінально переслідує своїх громадян, які поїхали воювати на Донбас на боці терористичних організацій.
news-image

Про це заявив посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток", передає «Є!» з посиланням на "Укрінформ".

"Десь півтора року тому була групка цих персонажів, які брали участь з боку ОРДЛО у військових діях, і як тільки вони повернулися в Іспанію їх відразу заарештували", - сказав він.

Водночас, посол вказав на те, що, оскільки Іспанія правова держава, то дуже важко довести участь у бойових діях: хтось міг просто сфотографуватися з автоматом, щоб похизуватися перед дівчиною, а вже у поліції стверджує, що "возив лише гуманітарну допомогу".

Водночас Херардо Бугайо Оттоне заявив, що поїхати воювати за "Л/ДНР" могли "лише дурні та ідіоти".

"Я їх називаю ідіотами не просто так, щоб вжити таку лайку. А вони справді такими є. Адже люди, які можуть прислуховуватися до тієї пропаганди, яку в Іспанії крайні ліві роблять і вірити в те, що тут якась "хунта" чи "фашисти" - їх ніяк, як ідіотами назвати не можна", - сказав він, вказавши, що в Україні крайні праві сили становлять лише 3%, а, наприклад, в Нідерландах – їх 19%.

Також, як повідомляє "Інтерфакс-Україна" Херардо Анхель Бугайов Оттоне вважає, що Мінські угоди неможливі до виконання Україною, але вважає, що альтернативи їм для врегулювання конфлікту на Донбасі немає.

"Тоді на фронті гинули люди і зробили ці домовленості "Мінськ-2", які неможливі для виконання, але на той момент вони зупинили масову загибель людей… Всі ми, хто повинен підтримувати ці домовленості, розуміємо, що вони неможливі для виконання", - сказав він.

У той же час він вважає, що на даний момент немає ніякого іншого інструменту врегулювання конфлікту на Донбасі, крім Мінських угод.

За словами дипломата, також неможливі вільні і чесні вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"Мінські домовленості припускають вільні і чесні вибори за українськими законами і під наглядом західних інституцій і ОБСЄ. Але це не говорить про те, що повинні вийти російські війська. Навіть якщо вони вийдуть, це не означає, що той гангстерський режим на територіях ОРДЛО дозволить провести вибори", - підкреслив посол.

 

Читайте також:ДНР обіцяє «завалити» увесь ЄС своїми «представницькими центрами»

Читайте також:Наступник Мотороли поділився наполеонівськими планами‍