Політика
22 березня 2017
Рабинович розповів, як допомагав у виборчій кампанії В'ячеславу Чорноволу
Політик зазначив, що в цьому році виповнюється 80 років з дня народження засновника «Народного Руху» В'ячеслава Чорновола, з яким його пов'язує спільне політичне минуле.
news-image

Рабинович допомагав В'ячеславу Чорноволу популяризувати партію «Народний Рух України», а також вибудувати мережу антикомуністичної преси.

Про це заявив народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабинович в ефірі передачі «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна», інформує «Є!».


Політик зазначив, що в цьому році виповнюється 80 років з дня народження засновника «Народного Руху» В'ячеслава Чорновола, з яким його пов'язує спільне політичне минуле. 

«Чорновіл був великою людиною, мені випала велика честь дружити з ним багато років. Коли я жив в Харкові, то вони разом з прес-секретарем Дмитром Понамарчуком часто до мене приїжджали. Чорновіл мені навіть якось запропонував очолити прес-служба «Рух», тому що він мені довіряв », - згадує парламентарій.


За словами прес-секретаря і близького друга В'ячеслава Чорновола Дмитра Понамарчука, Вадим Рабинович виявився саме тією людиною, яка допомогла донести національну ідею Чорновола українцям. 

«У 1997-98 роках Вадим Рабинович володів компанією" Пріоритет ", якій належали ексклюзивні права на рекламу на каналі" 1 + 1 ". Саме тоді на каналі вийшли легендарні гасла Народного Руху України «Бандитам - тюрми» і «Закон - один для всіх» за підписом В'ячеслава Чорновола. На каналі «Рух» мав пільги », - написав Понамарчук на сторінці в Facebook, додавши:« Підприємець Вадим Рабинович першим створив недержавне телебачення в Харкові (ще за часів панування КПРС) і охоче надавав ефір кандидату в президенти України антикомуністів В'ячеславу Чорноволу в 1991 році , Харків був тоді демократичний і гидував комуністами. В'ячеслав Чорновіл посів друге місце на президентських виборах.


У одна тисяча дев'ятсот дев'яносто другому році Вячеслав Чорновіл став головою «Народного Руху» і задумав побудувати всеосяжну мережу рухівська (антикомуністична) преса, тому шукав тих, хто мав досвід. Рабинович мав. Вадима Рабиновича справедливо можна вважати вбивцею дракона, якого звали КПРС ».
Сам же Вадим Рабинович стверджує, що пишається знайомством з такою людиною, як В'ячеслав Чорновіл, який стояв біля витоків української незалежності. 

«Я вважаю, що такого рівеня політика більше не народжувала українська земля. Для мене велика-велика втрата - Чорновіл. І я думаю, для України це величезна втрата. Це була людина з серцем, люблячим Україну. Я гордий тим, що він називав мене своїм другом. І думаю, що при ньому була б інша країна. Він би ніколи собі не дозволив свої інтереси вести попереду інтересів своєї країни », - додав Вадим Рабинович.
Читайте також: Рабінович наполягає на поверненні Україні статусу ядерної країни
Читайте також: Верховна Рада зобов'яже журналістів подавати е-декларації