Світ
23 березня 2017
Коаліція на чолі зі США знищила понад 180 ватажків ІДІЛ
Авіація коаліції на чолі зі США знищила "десятки тисяч бойовиків" ІДІЛ.
news-image

У Держдепартаменті США заявили, що коаліція на чолі зі Сполученими Штатами знищила понад 180 ватажків вищої і середньої ланки терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це йдеться в прес-релізі відомства, передає «Є!».

Авіація коаліції здійснила понад 19 тис. повітряних ударів по цілях ІДІЛ, усунувши десятки тисяч бойовиків на полі бою і знищивши понад 180 керівників ІДІЛ вищої і середньої ланки, – повідомляє Держдеп.

Зазначають, що йдеться про майже всіх заступників ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, так званих міністрів війни, інформації, фінансів, нафти і газу, а також керівника штабу зовнішніх операцій.

Військовий конфлікт у Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ розпочала коаліція на чолі зі США.

Терористичну організацію "Ісламська держава" заснували у 2006 році, і зараз вона контролює частину територій Сирії, Іраку та Лівії. Бойовики ІДІЛ беруть участь у бойових діях в Афганістані, Пакистані, Єгипті, Ємені, Нігерії і ведуть терористичну діяльність в інших країнах.