Суспільство
23 березня 2017
Журналіст Цимбалюк: «Екс-начальник МДБ ДНР» захищався у РФ на тему «Використання тероризму в політичних цілях»
Роман Цимбалюк: Автор прямо пише, чим займалися "ополченці" в Донецьку – відверто грабували та вбивали.
news-image

Журналіст інформаційного агентства УНІАН Роман Цимбалюк, який перебуває в Москві, відвідав презентацію "мемуарів" людини, що називає себе "колишнім начальником міністерства держбезпеки" терористичної організації "ДНР".

Про це журналіст повідомив у Facebook, передає «Є!».

Автор книги Андрій Пінчук (можливо, це псевдонім?) не соромиться, що є російським полковником, хоча й додає, що вже "на пенсії". Людина-брила – кандидат політичних наук, захищався на тему "Використання тероризму в політичних цілях, – розповів Цимбалюк.

На заході був присутній російський політтехнолог, колишній ватажок донецьких бойовиків (називав себе "прем'єр-міністром ДНР") Олександр Бородай, який, за даними журналіста, привіз на Донбас із Москви Пінчука.

Товариш Бородай, за безглуздим збігом, теж москвич. Як, власне, і російський терорист в опалі Ігор Гіркін-Стрєлков, він теж із Москви. У книзі, до речі, рвуть Стрєлкова, він показаний як божевільний шизофренік. Що не заважало росТБ вилизувати його влітку 2014-го. Лизали так, що на московських мітингах почали його приміряти на пост президента Всієї Русі, і ось тут його зірка й закотилася. А ще цей автор прямо пише, чим займалися "ополченці" в Донецьку – відверто грабували і вбивали звільнене від "фашизму" місто, – розповів Цимбалюк.

Він зазначив, що публічна логіка терористів була б дуже цікавою, якби вони не вбивали громадян України.

Виявляється, що Україна – частина "русского мира", і вони поїхали захищати російських людей. Тільки не кажуть, від кого, але очевидно, від "росіян", якщо вона – частина цього "мира"... Загальне враження таке, що коли РФ піде з Донбасу, знайти спільну мову буде непросто, але абсолютно реалістично зробити це в найкоротші терміни. Головне – щоб "письменники" на службі отримали наказ повернутися за поребрик, – підсумував Цимбалюк.