Політика
23 березня 2017
Гончаренко висловився стосовно подвійного громадянства
На думку нардепа, питання залишається дискусійним.
news-image

Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко розповів журналістам у кулуарах парламенту, що питання стосовно подвійного громадянства залишається дискусійним, передає кореспондент «Є!»

Моя особиста позиція - держслужбовці, силовики, чиновники, що працюють на державу, повинні мати лише одне громадянство - громадянство України. Бо неможна працювати на державу і носити в кишені паспорти інших держав.

А що стосується звичайних громадян - я не впевнений, що це є правильно. Багато людей працює за кордоном, їм потрібно перетинати кордон. Тому стосовно звичайних громадян треба добре поміркувати, - сказав нардеп.


Стосовно себе нардеп запевнив, що не має іншого громадянства, крім українського.

Нагадаємо, президентом України Петром Порошенком 13 березня було внесено до Верховної Ради та визначено як невідкладний законопроект, який вирішує питання подвійного громадянства.

Під час брифінгу представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов, повідомив:

Сьогодні, 13 березня, Президентом України внесений до Верховної Ради і визначений як невідкладний законопроект, який стосується вирішення питання з подвійним громадянством. Президент вважає, що сьогодні це питання має бути чітко врегульованим, і ситуації, коли у чиновників, особливо вищого рангу, є 2, 3 і більше закордонних паспортів, є неприпустимими, - сказав Герасимов.

Він додав, що цим законопроектом встановлюється, що особа, яка добровільно набула іноземного громадянства, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства.

Читайте також: Схоже, у Тимошенко також є іноземні паспорти - Ляшко
Читайте також: Нардеп повідомив, хто міг організувати вбивство екс-депутата Держдуми Вороненкова у центрі столиці