Події
23 березня 2017
«Це для нас щось нове!», - метеорологи шоковані зміною погодніх умов в 2017 році
Сьогодні по всій планеті спостерігаються значні зміни, які виходять за рамки розуміння метеорологів.
news-image

У 2017 році очікується збільшення кількості екстремальних погодних явищ. Про це повідомила Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) передає «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

У поточному році буде підвищуватися глобальна температура, яка досягла свого максимуму в 2016 році, продовжить рости рівень світового океану і концентрація вуглекислого газу в атмосфері.

За словами директора Всесвітньої програми досліджень клімату Девіда Карлсона, сьогодні по всій планеті спостерігаються значні зміни, які виходять за рамки розуміння метеорологів.

"Зараз ми зіткнулися з чимось абсолютно новим", - підкреслив він.

Як стверджують метеорологи, з початку 2017 року було зафіксовано велику кількість незвичайних погодних явищ - тільки в лютому на території США зареєстрували понад 11 тисяч температурних рекордів.

Раніше повідомлялося, що температури в світовому океані на сьогоднішній день зрівнялися зі значеннями, характерними для останнього міжльодовикового періоду, найтеплішого відрізку за останні 800 тисяч років, що вказує на дуже серйозний і швидкий характер кліматичних змін.

Читайте також: Віталій Кличко главам районів: «Через три тижні парки мають бути чистими та повністю готовими до сезону»
Читайте також: Щороку в Україні реєструють 30 тис. випадків захворювання на туберкульоз