Події
24 березня 2017
Евакуація в Балаклії: як люди переживають надзвичайну ситуацію
Вивозити людей почали ще вночі.
news-image

Упродовж дня з міста евакуювали 20 тисяч жителів. Вивозити людей почали ще вночі. Їх приймали ближні села – Морозівка, Раківка, Залиман .

Майже тисячу людей – у селище Савинці. У місцевій школі припинили навчання, тут облаштували евакуаційний пункт.

Більша частина людей прибула. На сьогоднішній день у нас більше 280 чоловік в загальноосвітній школі, хоча більше закладів ще відкриті, – заявив голова Савинської сільради Юрій Матвієнко.

Коридор школи переповнений – частина ночуватиме в класах. Люди з жахом згадують минулу ніч. Місцеві згуртувалися та всіляко допомагають потерпілим – хто чим може.

Вже після обіду, люди оговтались від першого шоку і зажадали повертатись до своїх домівок. Аби забрати речі. На пропускних пунктах виникли скупчення людей. Прем'єр міністр, який прибув на місце події, порадив містянам не квапитися.

Поки що дуже рано повертатись. люди мають знаходитись за межею 10 кілометрів, щоб не було жодних загроз їхньому життю, – запевнив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Райони області вже оголосили збір допомоги потерпілим. У Харкові готові прийняти евакуйованих. Де розмісти людей - вже знають.

Зараз ситуацію у Балакліі контролюють 16 патрулів. Довкола 10 км зони розгорнули близько 20 пропускних пунктів. Надвечір до поліції долучились і бійці Нацгвардії, загалом від мародерів покинуті оселі охороняють 600 правоохоронців.