Події
24 березня 2017
Геращенко повідомив ім'я вбивці Вороненкова й інші деталі
У Росії, де кілер перебував перед закиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще в часи сталінського НКВС.
news-image

Екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який народився в Севастополі, пише «Є!» з посиланням на Українську Правду.

Про це повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко у Facebook.

"Убивство Дениса Вороненкова було вчинено громадянином України, Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб", – написав він.

За словами Геращенка, Паршов в Україні "вів звичайне життя, був приватним підприємцем без особливого успіху", однак у 2011 році його оголосили в розшук за економічні злочини.

 
 
 
"За своє життя Павло Паршов ніколи офіційно не виїжджав за межі України. Але в лютому 2015 року він перетнув кордон України, пройшовши пішки через один із КПП на кордоні з Білоруссю. У Росії, де він перебував перед закиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще в часи сталінського НКВС", – написав Геращенко.

За його твердженням, Паршову "було поставлено завдання увійти в один із підрозділів Збройних сил чи Національної гвардії, бажано з гучним у суспільній свідомості ім'ям, і робити вигляд, що він звичайний солдат".

"Здоровий, сильний парубок, громадянин України, успішно виконав завдання російських спецслужб і рік прослужив в одному з підрозділів Національної гвардії. У бойових діях участі не брав. Звільнився в серпні 2016 року", – заявив Геращенко.

Після цього, за версією українських правоохоронців, Паршов "чекав отримання команди діяти з Москви" – і за завданням убив Вороненкова.

"Слідство перевіряє всі обставини підготовки й організації вбивства колишнього депутата Державної Думи, громадянина України Дениса Вороненкова. За години, що минули з моменту вбивства, слідству вже відомо багато що", – зазначив Геращенко.
"У тому числі й те, як без належної перевірки на предмет перебування в розшуку, Павло Паршова було прийнято на службу до Нацгвардії у червні 2015 року. Винні будуть притягнуті до відповідальності", – заявив він.

Політик додав, що переглянуть і критерії перевірки при прийомі у ЗСУ, Нацгвардію й інші силові структури України на предмет роботи зі спецслужбами РФ.

Тим часом, зведення на Паршова опублікував і колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, який утік із України до Росії 2014 року.

Він написав у ВКонтакте, що "оголошений "агентом Кремлівських спецслужб" убивця" Павло Паршов проживав у Дніпропетровську (Дніпрі), служив у Національній гвардії України й брав участь в АТО у складі добровольчого батальйону "Донбас".

 
 
Захарченко додав, що Паршов був раніше засуджений, у 2012 році – тобто під час перебування Захарченка головою МВС – міліція оголосила його в розшук.
 
 
  

Військова частина №3057 базується у Маріуполі. Там служать як бійці батальйону "Донбас", так і бійці батальйону "Азов".

Як відомо, Денис Вороненков переїхав з родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав сідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.  

Правоохоронні органи заявляли, що при вбивці знайшли українські документи, але ім’я його офіційно не називали.