Суспільство
25 березня 2017
Нацполіція блокує вантажівки із львівським сміттям
Водії змушені були повернулись під конвоєм у Броди на Львівщину.
news-image

Дніпропетровська та донецька поліції продовжують блокувати вантажівки із львівським сміттям попри те, що водії мали усі документи на перевезення вантажу.

Вантажівки, що везли львівське сміття на полігон біля Покровська, на Донеччині, стоять уже третій день у Бродах. На півдорозі поліція записала їх телефони та номерні знаки, а пізніше, за дивним збігом обставин, вже у Дніпропетровській області фури заблокували. Поліція, екологи і чоловіки спортивної статури погрожували водіям і обмалювали машини фарбою.

Водії змушені були повернулись під конвоєм у Броди на Львівщину. Хоча й мали при собі всі відповідні накладні.

Ми зупинили автомобілі перевірити документи. Як мешканець Донецької області, я підняв цю проблему. Бо вважаю, що не варто через всю державу вести сюди сміття за 1374 кілометри, – повідомив начальник ГУ НП у Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Перевізники ж заявили, такі поліцейські рейди стали масовими.

Після Нового року почалось жорстоке повернення наших вантажівок, перехоплювали по всій країні. Працівники поліції говорили мені, що мають усну команду зупиняти автомобілі з львівською реєстрацією, – наголосив директор компанії-перевізника Руслан Деркач.

Номери фур почали записувати навіть у Львові на пунктах, де відходи пересипають зі сміттєвозів у вантажівки.

Нагадаємо, нещодавно у Львові заявили, що через проблеми з вивозом сміття у місті можуть закрити школи та садочки.