Світ
25 березня 2017
Бойовики відрізали голови 40 поліцейським в Конго
З початку повстання в Конго, що охопило загалом п'ять провінцій, загинули, за даними ООН понад 400 людей.
news-image

У розташованій на південному заході Демократичної Республіки Конго провінції Касаї загони ворожого до влади угруповання «Камуїна Нсапу» влаштували засідку та напали на колону поліцейських, передає «Є!», посилаючись на Deutsche Welle.

Захопивши зброю та транспортні засоби правоохоронців, бойовики обезголовили близько 40 із захоплених у полон поліцейських, повідомили представники місцевої влади інформагенції Reuters. Дані про кількість жертв агентству підтвердили також місцеві громадські активісти.

Скоєний напередодні напад став найкривавішим з моменту повстання в регіоні, що розпочалося в серпні минулого року. На колону напали саме тоді, коли вона пересувалася з міста Чікапи до столиці сусідньої провінції Лулуа Кананги. Бойовики не позбавили життя лише шістьох силовиків, бо ті розмовляли місцевою мовою чілуба.

З початку повстання в Конго, що охопило загалом п'ять провінцій, загинули, за даними ООН понад 400 людей. Водночас, за даними уряду, станом на 21 березня сутички забрали життя 67 поліцейських та багатьох військових.