Наука та технології
27 березня 2017
Реформа в освіті: ЗНО тепер здаватимуть не лише випускники
В початковій школі за допомогою процедури ЗНО планується проводити перевірку якості освіти.
news-image

Міністерство освіти і науки розробило нововведення в реформуванні системи зовнішнього незалежного тестування в початковій і середній школі. Про це повідомляє «Є!», з посиланням на strana.ua.

За словами екс-заступника міністра освіти Інни Совсун, згідно з проектом закону "Про освіту" передбачається перехід на 12-річну школу, а останні три роки навчання в старшій школі будуть профільними.

Доступ до старшої школи буде здійснюватися на підставі результатів незалежного іспиту високих ставок (високі ставки іспит), а для вступу до престижних школах буде проходити спецконкурс.

Таким чином, після 9 іспит-го класу буде носити характер іспиту вно. Він буде проводитися на підставі тих же процедур, що і для вступу до вузу студентів.

А в початковій школі за допомогою процедури ЗНО планується проводити перевірку якості освіти.

Як зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій, для того, щоб моніторинг був максимально ефективним, дане дослідження буде проводитися не на всіх учнів, а тільки на вибірці.

«Ми порахували, що до моніторингу слід залучити 6 тисяч четвероклассников (всього в Україні їх близько 400 тисяч). Цього достатньо, щоб встановити, які тенденції існують в початковій школі з точки зору формування читацьких і математичних компетенцій випускників. І це будуть дуже хороші дані . для аналізу Міністерства освіти, НАПНЕТ і ін ", - розповів він.
Читайте також: Вбивцю Вороненкова дресирували в Росії з 2014 року, - заявляє Антон Геращенко