Київ
27 березня 2017
Киян обурив неякісний ремонт метро «Лівобережна» (фото)
Екс-заступник мера Києва назвав ремонт "халтурою" і порадив КМДА не платити за таку погану роботу.
news-image

Користувачі соцмережі, які минулого тижня дивувалися, чому станція "Лівобережна" після ремонту не зовсім не схожа ту, яка була на проекті, нині вже просто обурюються – ремонт виконали украй неякісно, передає «Є!» із посиланням на УП.

Зокрема, кияни у соцмережах оприлюднюють фото ремонтних робіт.

Ремонт робили під Євробачення, щоб гості міста не так лякались нашого метро. Як бачимо, вийшло жахливо. 2 хвилини пошуку в системі, і ось цей тендер. Виявляється, що на фотках ви бачите ремонт майже за 1 мільйон доларів! Ремонт робило ТОВ "Енергодарбудмеханізація". Відомі всі: хто замовляв, контролював і виконував роботи, можете подивитись контракт, та оцінити відповідність роботи завданню (особливо цікава відповідність пункту 2 контракту "якість робіт"). Що робити? Розповсюджуйте пост! - написав Олексій Соболєв.
 Скриншот з prozorro.gov.ua

Він також додав, що можна залишити відгук на Дозорро.

Чим більше розголос, тим більше ймовірність, що всім відповідальним дадуть суворих люлєй, а роботу виправлять, - підсумував Соболєв.

Користувачі соцмережі називають такий ремонт "жахом", "лютою жестю", "марнотратством", або і взагалі не знаходять цензурних слів.

Вони пропонують змусити виконавців усе переробити власним коштом, або посадити всіх винних – від виконавця до контролерів і чиновників, або навіть розстріляти.  

Заступник мера Києва з питань транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак відзначив, що це "печально", але додав, що вже не працює в адміністрації Києва.

Я не проводив цей тендер і не відповідаю за всяких гавно-підрядників. Я, коли ще курував напрямок, давав поради по дизайну проекту, але це геть інший проект!!! Я мовчу уже про якість, - написав Сагайдак.
 

Він назвав ремонт "халтурою" і порадив КМДА не платити за таку погану роботу.

Що ми маємо? Купу халтури за великий бюджет та дизайн, який зовсім відрізняється від того, що пропонувався, коли я був профільним заступником. Я раджу не платити жодної копійки таким підрядникам і виставити претензію за неякісний ремонт, - написав Сагайдак.

Київська адміністрація поки ніяк не відреагувала на неякісний ремонт, а в КП "Київський метрополітен" наголосили, що наразі роботи тривають, зокрема, і в нічну зміну, і про зраду говорити рано.

Для зменшення незручностей, а також досить стислі терміни, ми відкрили вестибюль одразу після закінчення комплексу робіт, необхідного для безпечного перевезення пасажирів. Водночас, частина робіт там ще виконується в нічні зміни, а де це не впливає на безпеку перевезень – також у денні, - повідомили у прес-службі метро.

Зокрема, наразі тривають роботи з облицювання зовнішньої стіни до міської електрички, встановлення дверної групи, навігації, а також і декоративні елементи, і навіть заміна назви станції.

Завершення ремонту, як і повідомлялося раніше, заплановано на кінець квітня. Також зауважимо, що кошти за виконання робіт ще не перераховувалися. Оплати здійснюватимуться виключно після повного закінчення робіт та підписання актів, як це передбачено законодавством, - підсумували у прес-службі метро.