Шоу-біз та культура
27 березня 2017
Мер міста Києва відкрив церемонію вручення премії «Київська пектораль»
Цьогоріч вже в 25-й раз найкращі митці стануть лауреатами премії «Київська пектораль».
news-image
Київський міський голова Віталій Кличко відкрив церемонія нагородження лауреатів 25-ї театральної премії «Київська пектораль» та привітав митців з Міжнародним днем театру.
 
Інформує «Є!», з посиланням на kiev.klichko.org.
«Я хочу привітати всіх, хто тут сьогодні зібрався, з Міжнародним днем театру. Це особливий день для акторів, режисерів, драматургів – всіх тих, хто має відношення до мистецтва, а також для мільйонів глядачів, які з нетерпінням чекають на зустріч з улюбленими акторами, щоб отримати позитивні емоції від вашого таланту та вашої творчості», - звернувся Кличко до митців столиці.

Мер зазначив, що цьогоріч вже в 25-й раз найкращі митці стануть лауреатами премії «Київська пектораль». «Я радий, що вже чверть століття триває ця прекрасна традиція. Свого часу «Київська пектораль» стала першою та єдиною в Україні і в СНД професійною театральною премією. Театр завжди в центрі культурного життя, він дає можливість переосмислити багато речей, він виховує молоде покоління, і, найголовніше, - він об’єднує людей», - зазначив Кличко.

Мер столиці наголосив, що у столиці щодня зустрічають глядачів 3 державних та 20 комунальних театрів. 

«Хочу висловити вам свою вдячність за самовіддане служіння мистецтву, за творчий пошук, за вашу роботу. Бажаю вам міцного здоров’я, успіху, натхнення, і щоб усі ваші починання були успішними. А «Київській пекторалі» бажаю подальшого процвітання. І нехай у мистецтві завжди перемагає найталановитіший. А ми як столична влада робимо все, аби й надалі підтримувати наших митців», - сказав Віталій Кличко.
Читайте також: Віталій Кличко: «На початку травня ми повністю відкриємо пішохідну частину Поштової площі після реконструкції, а 20 травня відкриємо оновлений Київський велотрек»
Читайте також: На Одещині «зелені чоловічки» захопили будівлі поліції та селищної ради