Економіка та бізнес
28 березня 2017
Сбербанк Росії продає свою «дочку» в Україні: офіційна заява на сайті банку
В Консорціум увійдуть "Норвік Банк" (Латвія) і білоруська приватна компанія.
news-image

Російський банк Сбербанк оголошує про укладення юридично зобов'язуючого договору щодо продажу ПАТ "Сбербанк" (Україна).

Про це повідомляється в прес-релізі на сайті банку, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Консорціум інвесторів купує 100% акцій ПАТ "Сбербанк" (Україна), яке є дочірнім банком ПАТ "Сбербанк", - сказано в повідомленні.

 Відзначається, що в Консорціум увійдуть "Норвік Банк" (Латвія) і білоруська приватна компанія.

"Відповідний юридично зобов'язуючий договір підписаний сьогодні.Закриття операції очікується в першому півріччі 2017 року після отримання схвалень угоди фінансовими та антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію та Україну", - відзначили в "Сбербанку".

Повідомляється, що ПАТ "Сбербанк" (Україна) володіє необхідними засобами для виконання зобов'язань перед приватними і корпоративними клієнтами.

"Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку буде сприяти розблокуванню його офісів та відновлення нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами одного з найбільш стабільних та ефективних банків в Україні й створить основу для його подальшого розвитку", - заявили в "Сбербанку".

Також наголошується, що експрес-продаж банку призведе до фіксації збитку за вкладеннями у капітал дочірнього банку, який відображається в звітності ПАТ "Сбербанк" за РСБО.

"У той же час на рівні консолідованої звітності Групи Сбербанку вплив угоди на звітність за МСФЗ не буде матеріальним", - додали у фінустанові.

 Як повідомляв УНІАН, 13 березня в Києві активісти виступили з вимогою анулювати ліцензію «Сбербанку Росії» і замурували вхід до його відділення на вул. Володимирській. Схожі акції відбулися і в інших містах України.

Президент України Петро Порошенко 16 березня цього року своїм указом увів у дію санкції щодо українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи Сбербанк, «ВиЭс Банк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк» і «БМ Банк», терміном на 1 рік.

Санкції являють собою заборону на виведення капіталу на користь материнських структур, включаючи надання і погашення кредитів, розміщення коштів на коррахунках, виплату відсотків і дивідендів, повернення субординованого боргу, розподіл прибутку і капіталу, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації і продажу фінустанов.


 

Читайте також: Де і як треба шукати гроші «Укравтодору», які не пішли на ремонти доріг