Події
28 березня 2017
Закон про обов'язкове е-декларування для антикорупціонерів треба скасувати, - Transparency
Дані поправки свідчать, що українські топ-чиновники не мають намір серйозно боротися з корупцією.
news-image

Міжнародна громадська організація по боротьбі з корупцією Transparency International та її відділення в Україні закликають українську владу скасувати закон №6172, згідно з яким е-декларування стає обов'язковим для представників громадських організацій, які здійснюють діяльність, пов'язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів в сфері антикорупційної політики тощо. Про це йдеться в офіційній заяві організації, інформує «Є!» з посиланням на РБК.

"Закон про е-декларації був введений для придушення корупції та забезпечення громадського контролю за багатством можновладців, щоб люди не зловживають своїми службовими повноваженнями з метою збільшення своїх активів за межами своїх зарплат. Він не має відношення до антикорупційних активістів, які не отримують зарплату від держави", - підкреслюється у заяві.

При цьому голова Transparency International Хосе Угас заявив, що відповідні зміни до законодавства повинні бути негайно скасовані.

"Ці нові положення повинні бути негайно скасовані. Законодавці намагаються залякати громадянське суспільство і, зокрема, антикорупційних активістів. Якщо ці поправки набудуть чинності, стане ясно, що українські топ-чиновники не мають намір серйозно боротися з корупцією. І це покаже, що вони вибрали сторону тих, хто хоче придушити антикорупційний рух", - наголосив Угас.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон №6172. Тепер електронні декларації повинні подавати члени громадських антикорупційних організацій.

 

Читайте також:Перевірка субсидій: інспектори підуть по квартирах і вивчать «стиль життя»