Події
28 березня 2017
На Київщині чоловік у власному будинку застрелив нападника
Озброєні розбійники напали на 40-річну дружину чоловіка, вимагаючи віддати гроші та коштовності.
news-image

Як повідомили у поліції Київської області, пізно ввечері група невідомих у медичних масках, шляхом віджиму та розбиття вікон, ввірвалася в будинок приватних підприємців у с. Сухолуччя Вишгородського району, передає «Є!»

Озброєні пістолетом, ломом, ножами та затяжками напали на 40-річну жінку, яка на кухні першого поверху мила посуд. Жорстко били, вимагаючи віддати наявні гроші та коштовності з сейфу.

Почувши крик матері 11-річна донька одразу ж розбудила батька, який відпочивав у кімнаті на другому поверсі будинку.

Чоловік миттєво схопив свій зареєстрований мисливський карабін і, спускаючись вниз по сходах на допомогу дружині, зробив попереджувальний постріл. Зловмисники одразу кинулись навтьоки.

Один із них залишився та продовжував фізичне насилля над жінкою. Не розгубившись, 43-річний господар вистрелив у нападника, завдяки чому звільнив налякану дружину та загалом врятував життя собі та рідним, - йдеться в повідомленні поліції.

Від отриманого вогнепального поранення злочинець одразу ж помер. Ним виявився 40-річний безробітній неодноразово судимий житель Сумської області.  

На території району було введено оперативний план «Перехоплення».

Упродовж години правоохоронці розшукали та затримали у лісопосадці двох підозрюваних, які намагалися втекти від правосуддя.

Ще одного розбійника, який тікав на автомобілі «Daewoo Lanos», затримала група реагування патрульної поліції. З транспортного засобу вилучили пістолет, ножі, радіостанції, лом та інші злочинні знаряддя, - повідомили у відомстві.

На даний час трьох підозрюваних – громадян Російської Федерації, затримано. Їх перевіряють на причетність до розбійних нападів, скоєних на території області та в інших регіонах держави.

Поліцейські проводять низку заходів, спрямованих на розшук ще одного нападника-втікача.

Слідчими Вишгородського відділу поліції відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.187 (розбій) та ст.118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) КК України. Досудове розслідування триває.

Читайте також: На Житомирщині на призначену шахраєм зустріч прийшли поліцейські
Читайте також: У парку Запоріжжя повісився військовий – ЗМІ
Читайте також: На ст. метро «Вокзальна» прогулювався молодик із арсеналом боєприпасів