Суспільство
29 березня 2017
Яценюк заявив, що заочно заарештований в РФ за прямою вказівкою Путіна
Яценюк упевнений, що такі дії є політичним замовленням проти України.
news-image

Коментуючи свій заочний арешт у РФ у справі про бандитизм і умисне вбивство, екс-прем'єр-міністр України і лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив, що таким чином Слідчий комітет Росії виконав пряму вказівку президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє прес-служба партії, передає «Є!».

Путін мститься за введені санкції проти Росії, за те, що Україна стала енергетично незалежною, що ми подали позови до Європейського суду з прав людини і Організації Об'єднаних Націй проти Росії за військове вторгнення в Україну і підтримку тероризму в Україні. І за те, що Україна обрала курс в Європу, до вільного світу, – упевнений Яценюк.

За словами колишнього прем'єра, мета цієї акції – не дати йому можливості "доносити українську позицію в усіх світових столицях і консолідувати весь вільний світ і наших друзів проти російської агресії з тією метою, щоб відновити територіальну цілісність України".

Яценюк упевнений, що такі дії є політичним замовленням проти України.

Це ще одне свідчення абсурду і неадекватність російської влади. А ми свою правову позицію відстоїмо, – підкреслив екс-прем'єр.

27 березня суд РФ заочно заарештував Яценюка і оголосив його в міжнародний розшук.