Події
29 березня 2017
Поліція Дніпра порушила справу через мовний інцидент із вдовою бійця АТО
За словами жінки, вона спілкувалася з персоналом українською мовою і це не сподобалося одній із продавчинь, яка силою виштовхала її з крамниці.
news-image

Поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження через інцидент зі вдовою учасника бойових дій на сході України, яка заявляє про побиття у крамниці через українську мову, передає «Є!» із посиланням на Радіо Свобода.

28 квітня в обласному управлінні поліції, провадження відкрили за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Інцидент розслідує Новокодацький райвідділ поліції Дніпра.

Встановлено двоє свідків, вони опитані. Сьогодні опитана також повторно сама жінка. Також викликано до поліції особу, на яку вказує заявниця, – розповіли Радіо Свобода в поліції.

Інцидент стався на вихідних у Дніпрі. Вдова загиблого бійця, оборонця Донецького аеропорту з позивним «Сім’янин», волонтерка Анна Счасна-Гарус заявила, що її побили й образили в магазині тканин і фурнітури на житловому масиві «Парус».

За словами жінки, вона хотіла купити стрічки чорного і червоного кольорів і спілкувалася з персоналом українською мовою. Як заявляє жінка, це не сподобалося одній із продавчинь, яка силою виштовхала її з крамниці.

Керівництво магазину наразі не робило ніяких заяв щодо інциденту.

 

Волонтерка Анна Счасна-Гарус і її чоловік Андрій Широков, оборонець Донецького аеропорту, який загинув у бою на Світлодарській дузі 18 грудня 2016 року

Читайте також: Заступник директора Ермітажу поміщений під домашній арешт
Читайте також: У Португалії аеропорт перейменують на честь Роналду
Читайте також: Молдова проведе референдум щодо посилення влади президента