Політика
29 березня 2017
Рабінович: «Мій законопроект про безкоштовні ліки не виноситься у зал»
Нардеп вважає, що в зв'язку з відсутністю коаліції цей парламент нелегітимний.
news-image

Невідвідуваність робочих засідань народними депутатами Верховної Ради - далеко не головна проблема українського парламенту. Про це в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

Я дійсно вважаю, що мені там робити нічого. Мої законопроекти, в тому числі найголовніший - про безкоштовні ліки, проголосований усіма фракціями, не виносяться в зал. Опозиція відмовилась, закону про опозицію немає. Я повинен бути антуражем. Мебля така, яка оформляє їх незаконні рішення", - зазначив депутат.

Вадим Рабінович підкреслив, що в зв'язку з відсутністю коаліції цей парламент нелегітимний.

У залі Ради не існує коаліції - вони не мають права проводити засідання. Вони не мають права кожні дві години говорити: "Не встигли, давайте ще проголосуємо", - це наруга над демократією. Він не має права бачити, як голосують п'ятьма руками, і продовжувати засідання. Це грубе порушення всіх парламентських правил. Вони не мають права заводити туди військових", - зазначив лідер партії «За життя».

Він додав, що його колеги «все це знають».

А потім кажуть:"А чому ви не сидите там весь час?" А чому я повинен сидіти? Я свою роботу роблю: вношу законопроекти, намагаюся створювати парламентські комісії, а ви не даєте це робити", - резюмував голова підкомітету Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, наприкінці робочого дня в п'ятницю 24 березня о сесійній залі Верховної Ради України налічувалося не більше двох десятків депутатів.

Читайте також: Віталій Кличко зателефонував журналісту, побачивши його допис у Фейсбуці
Читайте також: На Закарпатті митники організували «зелений коридор» для контрабанди
Читайте також: СБУ зробило заяву щодо вибуху у консульстві Польщі у Луцьку