Київ
30 березня 2017
Євробачення-2017: санкцій проти України не буде
Європейська мовна спілка не розглядає можливості введення санкцій проти України через заборону на в'їзд до Києва Юлії Самойлової.
news-image
Європейська мовна спілка не розглядає можливості введення санкцій проти України через заборону на в'їзд до Києва росіянки Юлії Самойлової.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

У відомстві нагадали, що в інтерв'ю швейцарському сайту Blick гендиректор Європейської мовної спілки Інгрід Дельтенре висловила стурбованість стосовно того, що заборона на в'їзд Самойлової є частиною "політичних ігор влади".

Однак, як зазначають у виданні, після цього сайт Blick вже використовує непряму мову й пише, що якщо ситуація не зміниться, то Україні загрожують санкції аж до тимчасового відсторонення від конкурсу.

Представники Спілки підтвердили DW автентичність цитати Дельтенре, втім зазначили, що не підтверджують інші висновки зі статті, зокрема і стосовно того, що вже розмірковують над санкціями.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб усі 43 учасники "Євробачення" змогли виступити на конкурсі цього року", - наголосили представники відомства.

У той же час у Спілці кажуть, що якщо "хтось із учасників порушить правила конкурсу", то певні заходи стосовно них розглядатимуть вже після проведення конкурсу. 

 

Читайте також:EBU пригрозив позбавити Україну Євробачення через відмову пустити Самойлову

Читайте також:Стали відомі подробиці церемонії відкриття Євробачення-2017