Події
30 березня 2017
До самого Львова: генерал СБУ розповів, як Путін у три етапи хотів захопити Україну
Планувалося три етапи захоплення: південний схід, центр, західні кордони - Львів, Івано-Франківськ. Ніхто не збирався обмежуватися південним сходом.
news-image

Росія планувала поетапно встановити контроль за всіма регіонами України, про що свідчать показання заарештованих навесні 2014 року агентів російських спецслужб.

Про це розповів колишній начальник управлінь Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях генерал Олександр Петрулевич в ефірі "112 Україна", пише «Є!».

"За нашими даними (а у нас ще були і радіоперехоплення, і повідомлення розвідки), планувалося три етапи: перший - південний схід, другий - центр, третій - західні кордони - Львів, Івано-Франківськ. Ніхто не збирався обмежуватися південним сходом", - зазначив генерал СБУ.

За його словами, ключову інформацію про плани РФ вдалося отримати від затриманого 5 квітня 2014 року в пункті пропуску Красна Талівка Луганської області співробітника Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Росії Романа Банних.

Він же видав СБУ імена російських кураторів захоплення регіонів півдня і сходу України.

"У процесі первісного допиту (це була розробка центрального апарату), він відразу почав розповідати (тільки в фільмах мовчать - хоча до нього ніхто не застосовував сили), що приїхав для перевірки готовності бойових груп. Більш-менш готовими виявилися групи в Луганську і в Донецьку, на відміну від Харкова, Дніпропетровська, Херсона, Одеси", - розповів Петрулевич.