Економіка та бізнес
30 березня 2017
«Власникам облгазів дуже потрібні гроші» - екс-міністр ЖКГ про введення абонплати за підключення до газових мереж
Введення абонплати принесе облгазам додатково 10–12 млрд грн.
news-image

Причина введення абонентської плати за підключення до газових мереж у тому, що "власникам облгазів дуже потрібні гроші". Про це у Facebook заявив колишній міністр житлово-комунального господарства україни (2007–2010) Олексій Кучеренко, передає «Є!» із посиланням на Гордон. 

Із 1 квітня з вас хочуть почати збирати абонентну плату за підключення до газових мереж. Незалежно від того, берете чи не берете, ви будете платити додатково. Наприклад, за плиту – 77 грн. Причина проста – власникам облгазів дуже потрібні гроші. Особливо вони потрібні у Відні, видно (мова йде про бізнесмена Дмитра Фірташа, який нині перебуває у Відні, пов'язані з ним структури контролюють понад 20 міських та обласних постачальників газу в Україні. – ред.)", – написав він.

Кучеренко припустив, що "саме тому нам із вами впарюють якусь "австрійську модель" газового ринку".

За його інформацією, введення абонплати принесе облгазам "додатково 10–12 млрд грн".

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, на засіданні 28 березня вирішила встановити абонплату за підключення до системи газопостачання. Наприклад, для побутових споживачів компанії "Київоблгаз" тариф становитиме 2,549 коп./м³ на годину, для промислових – 3,607 коп./м³ на годину.