Суспільство
30 березня 2017
У Полтаві попрощались із загиблим екіпажем Мі-210 (фото, відео)
Закриті труни поставили біля каплиці, вкрили їх синьо-жовтими прапорами.
news-image

У Полтаві попрощались з трьома загиблими членами екіпажу вертольота Мі-2 - підполковником Євгеном Волошиним, капітаном Дмитром Мовчаном і старшим лейтенантом Романом Кандулом.

Панахида пройшла в Авіамістечку, на території 18-ї окремої бригади армійської авіації, де служили чоловіки. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua, пише «Є!».

Зійшлося близько тисячі людей. Закриті труни поставили біля каплиці, вкрили їх синьо-жовтими прапорами. По периметру у військовій формі вишикувалися колеги загиблих. Присутні клали на труни червоні гвоздики і троянди.

Панахиду провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

"Важко знайти втішні слова для рідних. Честь піти з життя так, як ці чоловіки. Бо вони виконали свій чоловічий обов'язок. Вони служили народу з гідністю", - сказав архієпископ.

Під час прощання військовий гелікоптер зробив у небі три кола. Пролунали вистріли з рушниць.

"Ми й досі не можемо повірити, що це сталося з нашими хлопцями. Льотчики не помирають. Вони прилітають і відлітають", - сказав Олексій Редькін, командир ескадрильї, в якій служили загиблі.

Євген Волошин родом із Горішніх Плавнів, керував вертольотом під час аварії. В нього залишилася дружина Олена і 7-річний син. У Дмитра Мовчана - батьки і брат. Чоловіка поховають у селі Рокитне Кременчуцького району. Борттехнік Роман Кандул - із Семенівки. Має дружину і двох дітей - 4-річного Олега і Анну, 1 місяць.

"Доньку не встиг побачити. Вона народилася 24 лютого, коли Рома був в АТО. Мав прийти звідти через тиждень. Дружина і матір у страшному горі, - розповіла Валентина Клименко, тітка Романа Кандула. - Востаннє я бачила його восени, коли був у відпустці. На велосипеді із сином їхав у магазин по килимок. З сім'єю і друзями збиралися на природу. Розповідав про свої плани - хотів проводити багато годин за штурвалом, стрибати з парашутом і літати на винищувачі".

Мі-2 розбився 26 березня у селі Малинівка поблизу Краматорська на Донеччині. Екіпаж брав участь в АТО. На борту було ще 2 пасажири - полковники Валерій Мельник і Віктор Калитич. Усі п'ятеро членів екіпажу загинули. Основна версія трагедії - вертоліт врізався в лінію електропередач.