Політика
5 січня 2015
Олланд: Санції проти Росії можуть бути скасовані
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "криза в Росії", яка викликана, в тому числі санкціями ЄС, не приносить користі Європі.
news-image

"Я не виступаю за політику найгіршого. Я думаю, що санкції тепер повинні зупинитися. Зупинитися в тому сенсі, що вони можуть бути скасовані, якщо є прогрес. Якщо не буде прогресу, санкції залишаться", - сказав Олланд у понеділок в інтерв'ю французькому радіо "Франс Ентер".

Олланд висловив думку, що президент РФ не має наміру анексувати схід України, але він не хоче, щоб Київ перейшов у табір НАТО, про це повідомляє  Є | Єдність.інфо із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Париж вже протягом місяців бере участі в пошуку згоди щодо України. Президент Франції зазначив, що війна, що проходить у двох-трьох годинах польоту від Парижа, вже принесла близько 5 тис. жертв.

"Європа не може залишатися байдужою", - зазначив французький президент. Зокрема, Франція і Німеччина вирішили шукати вихід.

Олланд при цьому зауважив, що він поїде на зустріч до Астани 15 січня лише за умови, якщо буде досягнутий новий прогрес, а не тільки, щоб провести засідання і поговорити без просування. Однак він розраховує на прогрес.

Президент нагадав, що спілкувався наприкінці минулого року з Володимиром Путіним, президентом України Петром Порошенком і канцлером ФРН Ангелою Меркель. Вдалося домогтися деякого прогресу.

На його думку, президенту РФ треба ясно викласти позицію Європи.

"Потрібно сказати йому, чого ми хочемо і чого не хочемо", - заявив Олланд, зазначивши ослаблення економіки Росії від санкцій і падіння цін на нафту.

На думку Олланда, санкції відносно Росії мали ефект, незважаючи на заяви про те, що вони ні на що не вплинули.