Події
30 березня 2017
У Коломойського відсудили авіакомпанію «Дніпроавіа»
У березні минулого року генеральна прокуратура перевіряла законність приватизації «Дніпроавіа».
news-image

У четвер, 30 березня, господарський суд зобов'язав списати на користь держави 94,5% акцій ВАТ «Авіаційна компанія« Дніпроавіа ».

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко, інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

«Сьогодні рішенням господарського суду по представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ« Авіаційна компанія «Дніпроавіа» зобов'язане списати на користь держави », - зазначає він.
Нагадаємо, мер Дніпра Борис Філатов розповів про проблеми з місцевим аеропортом, в якому заправляє Коломойський: «У мене дві проблеми в Дніпрі - (будівництво доріг) і аеропорт, але його прибираємо за дужки, бо розуміємо, хто там господарює».
На уточнююче запитання Філатов відповів: «Ну як хто, все ж розуміють хто. Компанія «Дніпроавіа» або МАУ (акціонер Ігор Коломойський - УП), або як вона там називається ».

У березні минулого року генеральна прокуратура перевіряла законність приватизації «Дніпроавіа». У постанові суду зазначалося, що посадові особи ФДМ, діючи в інтересах ТОВ «Галтера», під час приватизації 94,57% державного пакета акцій «Дніпроавіа» підготували рецензію і затвердили висновок спільного підприємства «Увекон» за вартістю акцій авіакомпанії в сумі 58,4 млн грн. В результаті авіакомпанією після приватизації через «Галтера» володіє фінансово-промислова група «Приват», співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

Читайте також: Львівський аеропорт відкриває сім нових рейсів
Читайте також: Прокуратура звинувачує Коболєва в подвійному рості боргу «Укрнафти»