Суспільство
31 березня 2017
Сміття негативно впливає на розвиток України, – Bloomberg
Тільки 4% всіх українських відходів сортуються для переробки, порівняно з 39% у 28 країнах-членах ЄС.
news-image

Гори сміття в Україні негативно впливають на розвиток країни в цілому. Про проблеми України зі сміттям пише Bloomberg у статті «Тліючі купи сміття – перешкода на шляху України до відновлення».

Про це інформує «Є!», посилаючись на «Українські новини».

Як сказано у статті, ділянка біля будинку Наталії Кришталюк на околиці Львова є однією з приблизно 36 000 легальних і нелегальних звалищ, спільний вміст яких покрив би весь окупований Крим і непідконтрольні східні райони Луганської і Донецької областей, якщо викласти його одним шаром.

«Майже всі звалища в Україні використовуються довше прийнятного терміну», – сказав Сергій Волков, старший програмний менеджер з енергетики, навколишнього середовища та сталого розвитку Програми розвитку ООН.

За його словами, у будь-який час щось може статися на будь-якому із звалищ.

Країна, яка розташована на найродючіших землях континенту, відправляє 95% твердих відходів на звалища. У порівнянні з 45% в сусідньому Європейському союзі, за даними Євростат. Тільки 4% всіх українських відходів сортуються для переробки, порівняно з 39% у 28 країнах-членах ЄС.

Як пише видання, зростає ризик екологічної катастрофи, наприклад, повторення величезної пожежі, яку не вдавалося загасити протягом декількох тижнів у травні 2016 року. Четверо рятувальників загинули після того, як опинилися під 20 тоннами відходів.

За даними Європейського банку реконструкції і розвитку, навіть враховуючи те, що українці входять до числа найбільш бідних на душу населення в Європі, рахунки за збір сміття, які встановлюються державою, набагато нижче економічно доцільних.

 

Читайте також:Біля Обухова звалили купи гнилого сміття: привіт зі Львова? (ФОТО)

Читайте також:«Великі сміттєві заводи сьогодні можуть побудувати в Україні безкоштовно. Але внеску не буде», - Рабінович