Події
31 березня 2017
Киянин затримав шахрая-касира, який хотів втекти з псевдообмінника із 16 тис. дол
Зловмисник під виглядом касира пункту обміну валют взяв гроші і спробував втекти через отвір у стіні.
news-image

У Дніпровському районі столиці на проспекті Визволителів 30-річний киянин приїхав обміняти 16 тисяч доларів США на гривні. У пункті касир забрав купюри і попрямував у інше приміщення, передає «Є!» із посиланням на київську поліцію.

Клієнт згадав попередження поліцейських, які чув у телевізійних новинах, відразу відчув неладне і побіг навколо будівлі. Дії киянина були вчасними: касир із грішми вже виліз скрізь отвір у задній стіні приміщення і спробував втекти. Потерпілий за допомогою перехожих затримав його і викликав правоохоронців, - розповіли у поліції.

На місце події прибув екіпаж патрульних, зловмисника доставили до Дніпровського управління поліції.

Виявилося, що зловмисники діяли за стандартною схемою: винайняли на кілька днів приміщення, обладнали його під пункт обміну валют, розмістили оголошення у про вигідний обмінний курс.

Касир – 22-річний уродженець Дніпропетровської області, раніше не судимий. Наразі його затримано.

За словами молодого чоловіка, його найняли на роботу за 200 доларів США. Він мав після телефонного дзвінка знаходитися у пункті, забрати гроші та піти. Ми перевіряємо правдивість його слів та встановлюємо імовірних спільників, - йдеться в повідомленні поліції.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання - до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. На період слідства він перебуватиме під арештом.

Читайте також: Два оперативника столичної поліції вимагали гроші від рецидивіста
Читайте також: У кожній поліцейській машині Естонії з'явиться плюшевий ведмедик-обіймашка
Читайте також: Військовим у зоні АТО підвищать зарплати з наступного місяця