Київ
31 березня 2017
У КМДА повідомили, коли завершиться опалювальний сезон у столиці
Цього року опалювальний сезон завершиться раніше в порівнянні з попереднім роком.
news-image

Міська влада прийняла рішення завершити поточний опалювальний сезон із 1 квітня. Прогноз погоди, який ми отримали від Українського гідрометцентру свідчить про те, що з 1 квітня та в наступні дні середньодобова температура буде більше +8 градусів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Відповідне розпорядження КМДА від 31.03.17 № 368 підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Періодів різкого похолодання, що, наприклад, спостерігалися в березні, гідрометцентр не прогнозує.

Ми отримали майже три тисячі звернень від киян, які просять вже вимкнути опалення, оскільки вартість цієї послуги – надзвичайно висока. Тому ми використовуємо кожну можливість для економії киян. Цього року опалювальний сезон завершиться ще раніше в порівнянні з попереднім роком», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, рішення про згортання системи опалення повинне бути максимально виваженим, оскільки сама система теплопостачання Києва достатньо інертна.

Завершення опалювального сезону, так як і його старт, триває близько семи днів. Технічно неможливо протягом одного дня вимкнути опалення, а потім – знову його ввімкнути, тому ми враховували як поточні, так і перспективні температурні дані.

Читайте також: На Всеукраїнському фестивалі писанок буде представлено рекордне число писанок-мальованок
Читайте також: У Києві відбудеться перший «Фінансовий ярмарок» для малого та середнього бізнесу