В Литві можуть відключити російські канали "РТР-Планета" і NTV Mir Lithuania
Також Комісія буде розглядати питання обмеження показу частини програм телеканалу Ren TV Baltic (Lietuva)
news-image

Комісія по телебаченню і радіомовленню Литви розглядає можливість припинення мовлення російських телеканалів "РТР-Планета" і NTV Mir Lithuania.

Про це заявив глава  Едмундас Вайтекунас, пише "Єдність" з посиланням на "Європейську правду".

Ймовірний термін заборони мовлення - 1 рік.

"Тимчасова зупинка окремих програм тривала три місяці. Зараз буде зупинка всього каналу, оскільки є повторні порушення, це, я вважаю, має бути на довший термін. Висловлю свою особисту думку - на два роки, можливо, занадто довгий термін. Я думаю, що до року", - сказав Вайтекунас.

Також Комісія буде розглядати питання обмеження показу частини програм телеканалу Ren TV Baltic (Lietuva), який вперше порушив закон.

У комісії виникли підозри в тому, що при створенні цих програм не дотримувалися принципів журналістської етики, а поширювана в них інформація розпалювала ворожнечу, оскільки надавалася тенденційно, бездоказово, намагалася налаштувати глядача у певному ключі, можливо, для розпалювання війни або ворожнечі.

Нагадаємо, що в Україні повністю припинено мовлення російських телеканалів. Разом з тим, нещодавно було надано дозвіл на трансляцію незалежному російському телеканалу "Дождь".