Світ
1 квітня 2017
Пєсков заявив, що Росія ніколи не була агресором
Пєсков: Росія завжди була країною, яка сприяє глобальній стабільності та безпеці.
news-image

Росія ніколи не погодиться з вживанням слова "агресія" в її адресу, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в програмі "Доброго ранку, Америка" на телеканалі ABC, коментуючи слова Державного секретаря США Рекса Тіллерсона про російську агресію в Україні, передає «Є!».

Росія ніколи не була агресором. Росія завжди була країною, яка сприяє глобальній стабільності та безпеці. Країна активно бере участь в боротьбі з тероризмом, - сказав він.

Тіллерсона Пєсков назвав "досить жорстким парламентером", і припустив, що інформацію держсекретареві США надають люди, які "м'яко кажучи, не є шанувальниками моєї країни і відродження двосторонніх відносин між Америкою і Росією".

Ми розуміємо, що чим більше контактів пан Тіллерсон матиме зі своїм російським колегою, тим більше можливостей у нього буде оновити цю інформацію, щоб зрозуміти проблеми один одного, - зазначив прес-секретар президента РФ.


31 березня в Брюсселі Тіллерсон заявив, що антиросійські санкції США залишаться в силі, поки офіційна Москва не виконає всі умови Мінських угод і не поверне Україні Крим. 

Російська агресія в Україні не ослабла. Ця зустріч є наочною демонстрацією політичної підтримки НАТО України, - сказав він.

У МЗС Росії висловили здивування в зв'язку з промовою Тіллерсона, і відзначили, що сам Північноатлантичний альянс "безнадійно загруз у власному минулому".