Події
2 квітня 2017
Лещенко оприлюднив свою декларацію
Також Лещенко задекларував дві квартири у Києві.
news-image

Депутат від БПП Сергій Лещенко задекларував за 2016 рік 4,55 мільйона гривень доходів.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, передає «Є!».

З 4,55 мільйона гривень доходів 151 тисячу гривень склала зарплата, 170 тисяч гривень – забезпечення депутатської діяльності, 15 тисяч гривень – зарплата в Українському католицькому університеті.

Роялті від компаній "Брайт Старий Паблішинг" і "Видавничий дім "Медіа-ДК" депутат отримав на суму у 321 тисячу гривень. Також Лещенко отримав гонорари від "Фонду Віктора Пінчука" (36 тисяч гривень) та від громадської організації "Українська правда" (5 тисяч гривень).

Також Сергій Лещенко задекларував 3,77 мільйона гривень позики, яку він взяв у власниці інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули.

З готівки у політика є 2 тисячі євро і 3 тисячі доларів, вкладів у банках, згідно з е-декларацією, ні у нього, ні в нареченої Анастасії Топольської нема.

Також Лещенко задекларував дві квартири у Києві – всім відомі дорогі апартаменти за 7,6 мільйона гривень, а також – ще одну квартиру, на яку має 33% прав. Політик їздить на авто Volkswagen Golf 2014 року випуску.

Депутат задекларував авторське право на книги "Американська сага Павла Лазаренка" і "Межигірський синдром. Діагноз влади Віктора Януковича".

Його наречена Анастасія Топольська задекларувала 1,65 мільйона гривень: 963 тисячі гривень – дохід від підприємницької діяльності, 645 тисячі гривень – гонорари від Мігеля Санчеза, 50 тисяч гривень – зарплата від "Української корпорації "Телебачення й радіомовлення "Ютар".

Діджей також задекларувала авторське право на торговельну марку "Настя Діджей". Наречена Лещенка орендує квартиру у Києві та також володіє земельною ділянкою й житловим будинком у селі міського типу Фащівка, що на окупованих бойовиками територіях Луганської області.