Політика
2 квітня 2017
На Донбасі не буде всезагальної амністії, - заявив Луценко
Бойовикам, які брали участь в конфлікті на Донбасі, а розглядатимуть кожен випадок окремо.
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що українська влада не нададасть загальну амністію бойовикам, які брали участь в конфлікті на Донбасі, а розглядатимуть кожен випадок окремо.
Про це Луценко заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.

"Амністія в Україні може бути надана тільки в індивідуальному порядку", - сказав він. "Згідно з українським законодавством, вбивства, тортури, згвалтування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і викрадення не передбачають можливість амністії. Якщо цей пункт Мінських угод повинен бути реалізований, ми будемо розглядати запит кожної людини, яка хоче бути амністований. Якщо суд визначить, що людина не здійснював перераховані злочину, його можуть помилувати ", - пояснив генпрокурор.

 

"Якщо 10 тисяч озброєних військовослужбовців РФ за фактом підуть з Донбасу і нарешті дозволять нам жити в світі, то питання в тому, що ми робимо з іншими 40 тисячами українських сепаратистів. Там не може бути загальної амністії. Я як генеральний прокурор можу діяти тільки в рамках українського законодавства. Ці 40 тисяч повинні скласти зброю і подати індивідуальні заявки на амністію. Вони повинні визнати провину і просити про помилування. Тоді в кожному конкретному випадку ми будемо перевіряти, чи є серйозні злочини, які роблять Амніс тию неможливою. У більшості їх може і не бути, і тоді вони будуть помилувані. Але для тих, хто брав участь в бойових діях, хто оточував себе вбивцями, це неможливо ", - заявив Луценко.