Суспільство
3 квітня 2017
Журналіст назвав більшість українців сірою масою
Ця маса йде давати хабарі, ніби не було Майдану і вбитих за іншу країну.
news-image

В Україні існує окрема каста людей, які представляють епоху "жрать-ср*ть-ржать". Як зазначив на своїй сторінці в Facebook журналіст Петро Чуклінов, це представники "сірої маси".

Про це інформує «Є!» з посиланням на РБК.

"Епоха жрать-ср*ть-ржать. Я про людей у цілому. Про людей, які гривню називають рублем. Про людей, які украЇнське називають укрАїнським. Про людей, яких не обурює корупція і вони не ходять на вибори й акції протесту, але напружують пальці, коли з вулиць починають змивати тоталітарний наліт у вигляді пам'ятників і назв проспектів. Або коли політичній нації повертають її право на українську мову в усіх сферах життя", – написав Чуклінов.

Журналіст зазначив, що ці люди повторюють вирази  "а навіщо", "нехай це хтось інший робить", "всі крадуть", "все погано" і "а що мені ця країна зробила".

"Потім ця маса йде давати хабарі, ніби не було Майдану і вбитих за іншу країну. Потім їде фотографуватися на тлі Кремля. Співати концерти в Росії. Відпочивати в окупованому Криму. А що? А що", – написав він. "Приблизно так мислять багато жителів Донецька, де "тільки б війни не було". Саме через нього, дурні, саме через це страшне формулювання "тільки б не було" війна і триває. І не закінчиться. А там, де люди продовжують так мислити і жити – може початися в майбутньому", – зазначив журналіст.
"Я розумію, що в більшості країн світу є ці люди, яким все одно. Але коли я бачу їх на вулицях воюючої країни - це виглядає не менш нестерпно, ніж корупція. Жрать-ср*ть-ржать, полюбіть землю під ногами, нарешті. Сходіть на вибори. Сплатіть податки. Проконтролюйте їх використання. Об'єднайтеся в громадянське суспільство, яке читає новини, цікавиться навколишнім світом, цінує свою політичну націю, свою особистість, бажає керувати своїм життям і напрямом руху країни. Або зваліть скоріше. Дайте більше простору людям, яким не байдуже, хто вони є", – додав Чуклінов.

Читайте також:Волонтер обурено висловилася про байдужість більшості українців