Події
3 квітня 2017
Менеджери аеропорту «Бориспіль» розкрали майже 30 мільйонів гривень - СБУ
Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами оборудки у «тінь».
news-image

Співробітники СБУ спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже тридцяти мільйонів гривень менеджментом державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Про це повідомили в прес-службі СБУ, передає «Є!»

Зазначається, що посадовці аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад дев’яносто мільйонів гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів. Станція відноситься до об’єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту «Бориспіль».

Правоохоронці встановили, що менеджмент держпідприємства наприкінці 2015 року перерахував бізнесменам більше ніж двадцять вісім мільйонів гривень авансового платежу.

Співробітники спецслужби задокументували, що будівництво об’єкту й досі не розпочато. Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами оборудки у «тінь», - йдеться в повідомленні відомства.

Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту та комерційних структур оперативники СБУ виявили печатки фіктивних фірм, комп’ютери з встановленими системами «Клієнт-Банк» і вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, яка свідчить про незаконне привласнення грошей аеропорту «Бориспіль».

Накладено арешт на рахунки комерційних підприємств, що були задіяні у проведенні фінансової оборудки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також: Прикордонники пояснили, чому заборонили в'їзд російській гумористці Олені Воробей
Читайте також: Зірка «Гри престолів» поділилася дитячим фото з мамою
Читайте також: Парубій пропонує назавжди скасувати перерву в роботі Ради