Події
3 квітня 2017
У Дніпрі судитимуть бортпровідника, що шпигував для бойовиків
Чоловік передавав «ДНР» дані про розташування авіаційної військової техніки підрозділів АТО.
news-image

Прокуратурою Дніпропетровської області направлено до суду обвинувальний акт відносно бортпровідника однієї з авіаційних компаній України за сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» (ч.1 ст.258-3 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, яка направила до суду відповідний обвинувальний акт, передає «Є!»

У липні 2014 року обвинувачений, працюючи бортпровідником авіаційної компанії, збирав інформацію про дислокацію, чисельність, оснащення та рух авіаційної техніки підрозділів Збройних сил України на території міжнародного аеропорту у Дніпрі.

У подальшому зловмисник за допомогою мобільного телефону передавав дані представнику терористичної організації «ДНР» для використання у підготовці та проведенні терористичних актів на території України, - йдеться в повідомленні відомства.

Оскільки обвинувачений перебуває за межами підконтрольній Україні території, відносно нього проводилося спеціальне досудове розслідування.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.