Політика
3 квітня 2017
Вадим Рабінович: Всі, хто перевіряє владу - «свої»
На думку політика, право формувати правоохоронні та контролюючі органи має бути за опозицією.
news-image

Перемогти корупцію в країні не виходить через те, що всі ключові посади у владі займають представники правлячих політсил, а опозиція фактично не має права на вирішальний голос. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Є!»
В авторській програмі «Хто кому Рабінович» парламентарій висловив своє невдоволення на адресу роботи парламенту, який затягує ухвалення закону про опозицію.

За словами Вадима Рабіновича, це не тільки пряме порушення демократії, але і фактор, що перешкоджає боротьбі з корупцією.

«У нас народилася абсолютно помилкова традиція. Приходить президент. Тут же ставить свого прем'єра, свого главу Нацбанку, свого генпрокурора і так далі. Всі, хто перевіряє владу - теж "свої". Яка ж це демократія?» - обурюється політик, на думку якого, право формувати правоохоронні та контролюючі органи, навпаки, повинно бути за опозицією.
«Уявіть собі ситуацію. Порошенко президент, а у Тимошенко, наприклад, СБУ, а я, скажімо, генпрокурор. Ну все, корупція закінчиться в п'ять хвилин», - міркує Вадим Рабінович.

Лідер партії «За життя» стурбований ситуацією, при якій депутатам від опозиції практично неможливо втілити в життя свої законодавчі ініціативи.

«Опозиційний депутат в парламенті - безправна істота. Взяли моду навіть не голосувати законопроекти від опозиції», - стверджує парламентарій.

Рабінович також поділився з телеглядачами тим, що спікер парламенту продовжує саботувати ряд важливих законопроектів самого нардепа, наприклад про безкоштовні ліки для пенсіонерів та малозабезпечених й про введення кримінальної відповідальності за невиконання передвиборних обіцянок.

«Депутатів-опозиціонерів просто тримають як статистів, щоб легалізувати роботу коаліції, якої не існує, яка захопила владу», - підсумував Вадим Рабінович.
Читайте також: У КМДА повідомили, скільки житлових будинків вже відключено від тепла
Читайте також: Кияни зможуть безкоштовно обстежитися на туберкульоз за допомогою пересувних флюорографів (графік роботи)
Читайте також: Парубій пропонує назавжди скасувати перерву в роботі Ради