Світ
3 квітня 2017
Путін мріє проїхатись за кермом автомобіля по Керчинському мосту
Міст через Керченську протоку є найдорожчим і технічно найскладнішим для Росії.
news-image

Президент підтвердив, що має такий намір.

Президент Росії Володимир Путін повідомив, що планує проїхати за кермом по Керченському мосту після того, як його добудують.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Відповідаючи на відповідне запитання режисера Станіслава Говорухіна, Путін сказав: "Так".

Своєю чергою на запитання про те, у якому місці він не був, але хотів би побувати, російський президент назвав Чукотку

Нагадаємо, будувати залізничний підхід до Керченської мосту з боку анексованого Криму призначать компанію друга російського президента Володимира Путіна, "Стройгазмонтаж", мільярдера Аркадія Ротенберга, яка зводить і сам міст. 

Гроші за проект "Стройгазмонтаж" отримав ще в 2015 році як аванс. Тоді влада перерахувала підряднику 48,9 млрд руб. Весь проект коштує 228,3 млрд руб. В 2016 році планувалося витратити 65,4 млрд руб., у 2017-му — 60 млрд руб., в 2018 році — 40,8 млрд руб. і 13,1 млрд руб. в 2019.

Як зазначає видання, міст через Керченську протоку є найдорожчим і технічно найскладнішим для Росії. Відкритого конкурсу на проектування не було.

ЗМІ нагадують, що російський президент Володимир Путін заявив про необхідність побудувати автомобільний і залізничний міст через Керченську протоку 19 березня 2014 року, відразу після анексії Криму Росією. Робочий рух по мосту планують відкрити в грудні 2018 року, а остаточно здати об'єкт в червні 2019 року.

Довжина мосту становитиме 19 км. Автомобільна дорога буде чотирисмуговою з максимальною швидкістю руху — 120 км/год. Пропускна здатність — до 40 тис. автомобілів на добу. Максимальна швидкість руху двоколійною залізницею становитиме 160 км/год. 

Читайте також: У метрополітені Санкт-Петербурга стався вибух, 10 людей загинули
Читайте також: Росія різко збільшила видобуток нафти і газу