Політика
4 квітня 2017
Інформація про відставку Гонтаревої - не чутки, - Тарута
На думку нардепа, на посаді голови Нацбанку Валерія Гонтарева залишиться не більше двох місяців.
news-image

Інформація про відставку голови Нацбанку Валерії  Гонтаревої - не чутки. Гонтарева вже давно хоче піти з посади, але президент її поки не відпускає. Про це розповів журналістам у кулуарах парламенту нардеп Сергій Тарута, передає кореспондент «Є!»

"Президент розуміє, що будь-який інший керівник Національного банку ніколи не буде займатися тими схемами виводу грошей, корупцією, що наразі ми спостерігаємо у керівництва Нацбанку", - сказав Тарута.

Нардеп стверджує, що за часів "правління" Гонтаревої 37 млрд грн рефінансування, що були надані банкам, "вимиті" і не повернуті в Україну.

"Президент обіцяє імунітет Гонтаревої, але дії Національного антикорупційного бюро України та заяви Ситника (Артем Ситник- директор НАБУ - ред.) доводять, що імунітет не працює, і відносно керівництва Нацбанку наразі проходять слідчі дії. Я впевнений, що фактів вистачить задля того, щоб Гонтарева опинилася на лаві підсудних та відповідала за свої зловживання", - вважає політик.

На думку нардепа, на посаді голови Нацбанку Валерія Гонтарева залишиться не більше двох місяців.

"Гонтарева - це історія. Наразі головне - хто очолить банк після Гонтаревої . У нас достатньо професіоналів із доброю репутацією. У тому числі й Лавренчук (Володимир Лавренчук, голова "Райфайзенбанк - Аваль" - ред.), є також інші професійні керівники великих банків, є достатньо професіоналів. Це найважливіше. Головне - щоб керівник головного банку країни був незалежним", - підсумував Сергій Тарута.
Читайте також: Розлючені мешканці Ковеля прийшли до Верховної Ради та погрожують перекрити траси
Читайте також: Рішення про введення абонплати за газ призупинено - Олексій Гончаренко