Політика
4 квітня 2017
Рабінович звернувся до голів ГПУ і НАБУ з вимогою розслідувати злочини Гонтаревої
Валерія Гонтарєва і її заступник Світлана Рожкова повинні бути негайно затримані щоб уникнути їх втечі за межі України.
news-image

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва і її заступник Світлана Рожкова повинні бути негайно затримані щоб уникнути їх втечі за межі України. Про це заявив журналістам народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

«Я сьогодні звернувся як народний депутат до генпрокурора Луценко і глави НАБУ Ситника з вимогою не дати можливості голові правління Нацбанку Гонтаревій уникнути відповідальності за мільярдні розкрадання і вбивство національної валюти - і втекти з України. Керівництво НБУ має понести кримінальну відповідальність. Ми домагалися цього протягом майже двох місяців на багатотисячних мітингах разом з вкладниками під стінами Нацбанку України, ми передавали силовим структурам плівки Гонтаревої-Рожкової ще взимку. І ми доб'ємося не тільки відставки, але і посадки Гонтаревої і Рожкової », - заявив депутат.

Він наполягає не просто на «почесній відставці», а й на детальному і публічному розслідуванні злочинів, пов'язаних з фінансовим сектором, які зараз розслідуються силовиками і за якими днями були здійснені слідчі дії у вигляді обшуків і вилучення документів і комп'ютерної техніки в кабінетах керівництва НБУ. Текст звернення Вадим Рабинович оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

«Я звернувся до генпрокурора та голови НАБУ з проханням прискорити слідчі дії, а також застосовувати до керівників Нацбанку в якості попереджувального кроку затримання з метою неможливості виїзду за межі України», - наполягає парламентарій.

Рабинович підкреслив, що це необхідні заходи, показові для майбутнього керівництва Національного банку України. 

«Хто б не прийшов на місце Гонтаревої і Рожкової, хто б не очолив Нацбанк, він повинен знати, що його попередники, вбивали гривню, знекровили банківську систему, кричали "вау", отримуючи відкати, як слід покарані. Покарані в кримінальному порядку, а не поїхали відпочивати з сім'єю, заповнивши мільйонні декларації. Гасло наших мітингів під Нацбанком залишається актуальним: "Гонтареву - на нари"», - резюмував лідер партії «За життя ».

Читайте також:Інформація про відставку Гонтаревої - не чутки, - Тарута