Київ
4 квітня 2017
Пантелеєв: Фонтан на Майдані Незалежності, що не працював три роки, відремонтують до 1 травня (відео)
Фонтани є візитівкою міста і підвищують його туристичну привабливість, створюють комфорт для жителів столиці.
news-image

Із 1 травня в столиці після реконструкції запрацює фонтанний комплекс Малі та Великі чаші на Майдані Незалежності, висота якого може сягати 35 метрів. Фонтан буде світло-музичним, а задля безпеки та уникнення пошкоджень буде встановлено 10 камер відеоспостереження. Про це сьогодні під час тестового запуску однієї із чаш фонтану заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє «Є!» з посиланням на КМДА.

«Сьогодні майже унікальна подія – ми здійснюємо тестовий запуск фонтану, що не працював три роки, оскільки був пошкоджений у період Революції Гідності. Фактично, ми його зробили заново: замінене насосне обладнання, прокладені нові мережі, замінені гранітні елементи, огороджуючи конструкції, встановлено автоматику. Фонтан буде оснащений системою відеонагляду – 10-ма камерами відеоспостереження, він буде світло-музичним, при чому аудіо систему виведено і на інший бік Хрещатика», – повідомив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що міській владі за два роки вдалося відновити роботу усіх семи центральних фонтанів столиці, зокрема, реконструювати водограй на Русанівському каналі.

«Столичні фонтани, в тому числі і цей, запрацюють уже з першого травня. Роботи йдуть за графіком, вже виконано 80% робіт. Фонтани є візитівкою міста і підвищують його туристичну привабливість, створюють комфорт для жителів столиці», – повідомив він.

За словами заступника голови КМДА, бюджет реконструкції фонтанів парної сторони на вул. Хрещатик складає 32,6 млн грн.

Читайте також:Київський півмарафон відкриває новий сезон масових спортивних заходів у столиці – Ганна Старостенко