Політика
5 квітня 2017
Гройсман заявив, що землю купувати зможуть лише українці
Мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.
news-image

Законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки фізособам з українським громадянством. Про це повідомив в ефірі «112 Україна» прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує «Є!».

«Закон щодо мораторію знаходиться сьогодні в парламенті, але ми вже продовжили наше співробітництво в рамках цього траншу», - прокоментував Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман повідомив, що мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.

«Мова йде про те, що ми можемо створити модель ринку земель, яка дозволятиме тільки фізичним особам-українцям між собою продавати землю, яка їм належить. І на цьому питанні поставити крапку. Ніяких погроз не буде. Я не підтримаю земельної реформи, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або умовно іноземцями, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю », - заявив Володимир Гройсман.

Також прем'єр-міністр додав:

«Наскільки я знаю настрої в парламенті, такий формат, між власниками земель і то в обмеженій кількості - це абсолютно можливо, щоб створити міцний якісний фермерський клас».
Читайте також: Кому підвищили, кому знизили: як змінились зарплати міністрів за останній рік